Egyptský exprezident Mursí si vypočuje verdikt

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 10:03 • 2 min
Egyptský exprezident Mursí si vypočuje verdikt

KÁHIRA - V procese proti exprezidentovi Muhammadovi Mursímu padne v utorok verdikt, pričom bývalý líder by si mohol vypočuť trest smrti.

slovakia

left justify in out

Prvý slobodne zvolený egyptský prezident z Moslimského bratstva je obžalovaný z nariadenia streľby do demonštrantov počas protestov proti jeho vláde koncom roka 2012. Mursího následne v júli 2013 zvrhla armáda a nová vláda koncom roka 2013 zaradila Moslimské bratstvo na zoznam teroristických skupín. Mursí čelí aj ďalším procesom, ktoré by sa mohli skončiť trestom smrti. Okrem iného je obvinený zo špionáže pre cudzie mocnosti či úteku z väzenia. Hlavou štátu je od júna 2014 bývalý náčelník armády Abd al-Fattáh as-Sísí, hlavná postava stojaca za Mursího zosadením. Hromadné procesy proti prívržencom Moslimského bratstva a jeho vedeniu vyvolali kritiku medzinárodného spoločenstva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona