Egyptský chlapec zomrel po surovej bitke, ktorú dostal v škole od učiteľa

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 06:31 • 2 min
Egyptský chlapec zomrel po surovej bitke, ktorú dostal v škole od učiteľa

KÁHIRA - Školák v egyptskej metropole Káhira zomrel v nedeľu na "následky surovej bitky, ktorú dostal v predchádzajúci deň od učiteľa". Informovalo o tom dnes egyptské ministerstvo školstva. Žiak mal iba 12 rokov, uviedol portál britskej spravodajskej stanice BBC.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo dodalo, že začalo "okamžité vyšetrovanie" okolností, za ktorých chlapec zomrel, a škola učiteľa dočasne postavila mimo služby. Podľa správ miestnych médií sa chlapec volal Islám Šaríf a bitku dostal za to, že si neurobil domácu úlohu. Utrpel poranenia hlavy a krvácanie do mozgu, ako informoval šéf úradu súdneho lekárstva.

 

Učiteľ vyhlásil, že "nemal v úmysle chlapca zabiť, ale bitka bola súčasťou metódy výchovy k poslušnosti". Egyptskí predstavitelia uviedli, že prípadov násilia proti deťom v posledných rokoch výrazne pribudlo.

 

Vlani v decembri egyptská Národná rada pre deti a matky informovala, že útoky na deti stúpli od januára do októbra o 55 percent, v porovnaní s priemerom predchádzajúcich troch rokov.

Rada dodala, že 50 percent prípadov násilia proti deťom bolo zaznamenaných v školách.

 

V septembri odsúdili riaditeľa káhirského sirotinca na tri roky väzenia za napádanie neplnoletých.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona