Egyptskí vojaci zabili vodcu odnože Islamského štátu na Sinaji

NETKY.SK • 5 August 2016, 11:07 • 2 min
Egyptskí vojaci zabili vodcu odnože Islamského štátu na Sinaji

KÁHIRA - Vodca odnože extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) zahynul počas operácie egyptskej armády na Sinajskom polostrove. Informoval o tom dnes hlavný armády hovorca, ktorého citovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hovorca, brigádny generál Muhammad Sámir, prostredníctvom Facebooku oznámil zabitie abú Dáa Ansárího, šéfa takzvanej Sinajskej provincie IS.

 

Ansárí zahynul spoločne s niekoľkými ďalšími spolupracovníkmi a 45 členmi militantnej skupiny pri zásahu egyptských protiteroristických jednotiek, ktorý sa uskutočnil za podpory vojenského letectva južne od mesta Aríš.

 

Kedy presne k operácii došlo, nie je známe. Generál Sámir uviedol len to, že jej úspech umožnili presné informácie tajných služieb. Islamský štát zabitie Ansárího zatiaľ nepotvrdil.

 

Radikálni islamistickí povstalci za ostatné roky zabili na Sinaji stovky príslušníkov egyptských bezpečnostných síl. V roku 2014 prisahali tamojší militanti vernosť takzvanému Islamskému štátu a stali sa jeho "Sinajskou provinciou".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona