Egyptskí vojaci omylom zabili 12 turistov

NETKY.SK • 14 September 2015, 08:11 • 2 min
Egyptskí vojaci omylom zabili 12 turistov

KÁHIRA - Príslušníci egyptskej polície a armády v honbe na džihádistov zabili na západe krajiny 12 ľudí, keď omylom zaútočili na konvoj s turistami z Mexika. Zranenia utrpelo desať ľudí, ktorých previezli do nemocníc, oznámilo v noci nadnes egyptské ministerstvo vnútra.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo bez ďalších podrobností uviedlo, že medzi obeťami je "12 Mexičanov a Egypťanov". K incidentu došlo v oáze v Líbyjskej púšti, ktorou práve prechádzal konvoj štyroch pick-upov. Ten sa mal pohybovať v zóne, ktorá je pre civilistov uzatvorená.

 

Mexické ministerstvo zahraničných vecí neskôr informovalo, že pri streľbe zahynuli dvaja Mexičania. Mexický veľvyslanec v Káhire navštívil v nemocnici päť zranených krajanov, ich stav označil za stabilný.

 

Mexický prezident Enrique Peňa Nieto útok odsúdil a vyzval egyptskú vládu, aby ho vyšetrila. Prívrženci egyptskej odnože extrémistickej organizácie Islamský štát v nedeľu na internete oznámili, že odrazili útok armády v Líbyjskej púšti. Tá bola medzi turistami vďaka svojim malebným oázam obľúbená, teraz sa jej však vzhľadom na napätú bezpečnostnú situáciu vyhýbajú.

 

Z východu Egypta hlásili bezpečnostné zložky v uplynulých dňoch úspechy v boji proti terorizmu. Na nepokojnom Sinajskom polostrove mali byť usmrtené alebo zatknuté desiatky džihádistov. Predtým došlo hlavne na severe polostrova a v hlavnom meste Káhira k sérii atentátov a útokov na bezpečnostné sily.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona