Egyptskí militanti pri útoku na Sinaji zabili 12 vojakov

NETKY.SK • 14 Október 2016, 14:20 • 2 min
Egyptskí militanti pri útoku na Sinaji zabili 12 vojakov

AL-ARÍŠ - Predpokladaní islamskí militanti zaútočili dnes na armádne kontrolné stanovište na egyptskom Sinajskom polostrove a zabili 12 vojakov. Zranenia utrpelo ďalších osem príslušníkov armády. Informovali o tom nemenovaní predstavitelia egyptskej bezpečnosti a zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

K dnešnému útoku došlo približne 80 kilometrov východne od Suezského prieplavu. Predstavitelia neuviedli, koľko obetí na životoch je medzi militantmi.

 

Egypt dlhé roky bojuje proti militantom na Sinaji, ale ich povstanie je od roku 2013 - teda od zvrhnutia riadne zvoleného islamistického prezidenta Muhammada Mursího - krvavejšie a rozšírilo sa aj na pevninu. Militantov v súčasnosti riadi miestna odnož extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).

 

Nedávno nastal nárast v počte útokov na Sinaji, ale útokov na iných miestach Egypta ubúda, uviedla dnes tlačová agentúra AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies