Egyptskí islamisti zaútočili na vládnu budovu

NETKY.SK • 15 August 2013, 17:28 • 2 min
Egyptskí islamisti zaútočili na vládnu budovu

KÁHIRA - Niekoľko stoviek prívržencov egyptského Moslimského bratstva vo štvrtok vtrhli do jednej z vládnych budov v Káhire, kde vo vstupných priestoroch založili požiar. Informovali o tom svedkovia i štátna televízia, podľa ktorej podporovatelia zosadeného prezidenta Muhammada Mursího útočia taktiež na policajné stanice a úrady v oblastiach mimo Káhiry.

slovakia

left justify in out

Násilie vyvolané stredajším zásahom proti demonštrantom okupujúcim námestia v Káhire tak pokračuje napriek vyhláseniu výnimočného stavu a prísnym bezpečnostným opatreniam.

Egyptské ministerstvo zdravotníctva vo štvrtok uviedlo, že v súvislosti s nepokojmi už eviduje najmenej 525 obetí na životoch, Moslimské bratstvo však ešte v stredu tvrdilo, že strety s bezpečnostnými silami si vyžiadali okolo 2 200 mŕtvych a 10 000 zranených. Hnutie preto vyzvalo na Egypťanov na masové odsúdenie "masakry".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies