Egyptské úrady zrušili spoločnosti easyJet povolenia na odlety zo Šarm aš-Šajchu

NETKY.SK • 6 November 2015, 13:10 • 2 min
Egyptské úrady zrušili spoločnosti easyJet povolenia na odlety zo Šarm aš-Šajchu

LONDÝN - Egyptské úrady pozastavili platnosť povolení na dnes plánované lety britskej leteckej spoločnosti easyJet, ktorá mala z letoviska Šarm aš-Šajch evakuovať stovky britských turistov.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť easyJet vo svojom vyhlásení spresnila, že dnes sa uskutočnia len dva z jej desiatich naplánovaných letov. Vzniknutú situáciu spoločnosť rieši v spolupráci s britskou vládou. Ubezpečila ďalej, že repatriácia sa začne ihneď po tom, ako spoločnosť dostane príslušné povolenie egyptských úradov.

Medzi leteckými spoločnosťami, ktoré majú zabezpečiť prepravu britských turistov zo Šarm aš-Šajchu do Británie, sú aj British Airways a Monarch Airlines.

Podľa agentúry Reuters je v oblasti Šarm aš-Šajchu okolo 20.000 britských turistov, ktorí sa podľa plánov mali dnes začať vracať do vlasti. Reuters uviedol, že z bezpečnostných dôvodov smú cestovať len s príručnou batožinou.

 

Britská vláda v stredu pozastavila všetky lety britských lietadiel zo Šarm aš-Šajchu. Toto opatrenie zdôvodnila obavami o bezpečnosť cestujúcich po leteckom nešťastí, ktoré sa odohralo minulú sobotu, keď lietadlo ruskej spoločnosti Kogalymavia havarovalo necelých 30 minút po štarte zo Šarm aš-Šajchu. Zahynulo pri tom všetkých 224 ľudí na palube.

 

Londýn i Washington považujú za možné, že príčinou havárie ruského lietadla na Sinajskom polostrove mohla byť bomba. Na palubu lietadla ju údajne mohla prepašovať miestna odnož extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Egypt tieto dohady odmieta a podobne aj Rusko, ktoré opakovane vyzýva počkať so závermi na výsledky vyšetrovania.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies