Egyptské úrady popreli správy o prepustení exprezidenta Mubaraka z väzenia

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 09:59 • 2 min
Egyptské úrady popreli správy o prepustení exprezidenta Mubaraka z väzenia

KÁHIRA - Egyptský rezort väzenstva poprel v stredu skoršie informácie o tom, že bývalého dlhoročného prezidenta Husního Mubaraka prepustili z väzenia po tom, ako mu do odpykanej dĺžky trestu zarátali čas, ktorý strávil vo vyšetrovacej väzbe. Informovala o tom agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

"Od generálnej prokuratúry sme nedostali nijaké príkazy ohľadom Mubaraka a jeho synov. Všetci budú pokračovať v odpykávaní si svojho trestu odňatia slobody. Prepustenie exprezidenta závisí od rozhodnutia prokuratúry a súdov," uviedol predstaviteľ rezortu, ktorého citoval denník al-Wafd.

 

Mubaraka zatkli v roku 2011 krátko po jeho zvrhnutí počas tzv. arabskej jari. Nasledujúci rok ho odsúdili na doživotie za jeho údajnú rolu v prípade zabitia 846 demonštrantov. Nasledujúce roky strávil vo väzení, vlani v novembri ho súd oslobodil od obvinenia zo spoluzodpovednosti za inkriminovanú masovú vraždu.

 

Nezávisle od toho súd exprezidenta minulý rok v máji poslal za mreže na tri roky pre obvinenia zo sprenevery vyše 14 miliónov dolárov z verejných zdrojov. Do väzenia putovali pre korupciu aj jeho dvaja synovia Gamál a Alá, každý na štyri roky. Odvolací súd začiatkom mesiaca potvrdil verdikt nad 87-ročným exprezidentom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona