Egyptské bezpečnostné sily zasiahli proti demonštrantom, hlásia jednu obeť

NETKY.SK • 4 Október 2013, 17:44 • 2 min
Egyptské bezpečnostné sily zasiahli proti demonštrantom, hlásia jednu obeť

KÁHIRA - Egyptské bezpečnostné sily dnes v Káhire zasiahli streľbou a slzotvorným plynom proti islamistickým stúpencom zosadeného prezidenta Muhammada Mursího. Jeden z demonštrantov podľahol strelným zraneniam. Polícia uzatvorila námestie Tahrír a niekoľko hlavných ulíc, uviedla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa očitých svedkov vojaci strieľali do prívržencov Muhammada Mursího a jeho Moslimského bratstva ostrou muníciou. Armáda uzavrela námestie tankami a ostnatým drôtom po tom, ako sa na ňom chceli zhromažďovať tisíce demonštrantov, ktorí sa do egyptskej metropoly začali schádzať z jej rozličných predmestí.

Protesty sa uskutočnili aj v iných mestách severoafrickej krajiny. Podporovatelia Mursího, ktorý prišiel o funkciu počas júlového vojenského prevratu, sa dostali do konfliktu s políciou na ceste vedúcej k pyramídam v Gíze. Podobné zrážky boli hlásené aj z Alexandrie a dvoch ďalších miest v delte rieky Níl. Moslimské bratstvo sa snaží stupňovať svoje protestné akcie s blížiacim sa 40. výročím vypuknutia egyptsko-izraelskej vojny, známej aj pod názvom Jomkipurská, ktorá sa začala 6. októbra 1973.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies