Egyptské bezpečnostné sily objavili 2.5-km pašerácky tunel z pásma Gazy

NETKY.SK • 16 Február 2015, 07:18 • 2 min
Egyptské bezpečnostné sily objavili 2.5-km pašerácky tunel z pásma Gazy

KÁHIRA - Egyptské bezpečnostné sily v nedeľu informovali, že odhalili pašerácky tunel vedúci do pásma Gazy dlhý 2,5 kilometra. Označili to za najdlhší tajný priechod cez hranice, aký pri svojom záťahu na cezhraničných pašerákov objavili.

slovakia

left justify in out

Uviedli, že tunel obsluhovalo vojenské krídlo hnutia palestínskeho odporu Hamas, brigády Izaddína Kasáma, ktoré Egypt považuje za teroristickú organizáciu. Podľa Egypta tieto brigády zohrali úlohu pri nedávnych útokoch na egyptské bezpečnostné sily, napísala tlačová agentúra AP.
      

V tuneli sa nachádzali aj detonátory a komunikačné zariadenia, ktoré budú zničené, uviedli predstavitelia, ktorí nemali oprávnenie hovoriť s médiami. Po veľkom útoku v októbri začala egyptská armáda čistiť nárazníkovú zónu pozdĺž svojich hraníc s pásmom Gazy v snahe odhaliť a zničiť cezhraničnú sieť tunelov, ktoré Hamas považuje za životne dôležité.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies