Egyptské a ruské ozbrojené sily budú spoločne cvičiť v El Alameine

NETKY.SK • 12 Október 2016, 16:19 • 2 min
Egyptské a ruské ozbrojené sily budú spoločne cvičiť v El Alameine

KÁHIRA - Egypt usporiada tento mesiac neďaleko mesta El Alamein na pobreží Stredozemného mora spoločné vojenské cvičenie s Ruskom. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Spoločné cvičenie nazvané Strážcovia priateľstva sa uskutoční od 15. do 26. októbra a zúčastnia sa ho "elitné jednotky" a bojová technika ozbrojených síl oboch štátov.

 

Egypt zintenzívnil spoluprácu s Ruskom pod vedením prezidenta Abdala Fattáha Sísího, bývalého ministra obrany, ktorý v roku 2013 stál na čele prevratu proti islamistickému prezidentovi Muhammadovi Mursímu.

 

V máji 2015 Káhira oznámila, že si od Ruska požičala 25 miliárd dolárov na spoločný projekt výstavby jadrovej elektrárne. Vzťahy medzi oboma krajinami však ochladli po tom, ako militanti na Sinajskom polostrove zostrelili vlani v októbri ruské dopravné lietadlo. Incident si vyžiadal životy všetkých 224 ľudí na palube, z ktorých väčšinu tvorili ruskí turisti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies