Egyptská prokuratúra žiada pre exprezidenta Mursího trest smrti

NETKY.SK • 20 November 2014, 06:49 • 2 min
Egyptská prokuratúra žiada pre exprezidenta Mursího trest smrti

KÁHIRA - Egyptská prokuratúra žiada trest smrti pre zosadeného exprezidenta Muhammada Mursího ako aj pre ďalších predstaviteľov teraz už zakázaného Moslimského bratstva, ktorých obvinili zo špionáže.

slovakia

left justify in out

Prokurátor Imád el-Šaraví v stredu súdu povedal, že Mursí a jeho spolupracovníci odovzdali počas jeho jednoročnej vlády tajné dokumenty spravodajským službám viacerých krajín vrátane Iránu a Kataru. Dopustili sa tým špionáže pre cudziu krajinu, za čo môže hroziť najvyšší trest.


Exprezident Mursí sa v súčasnosti nachádza vo väzení spoločne s ďalšími tisíckami členov dnes už zakázaného Moslimského bratstva. Stovkám z nich už pritom egyptské súdy vymerali tresty smrti. Samotného Mursího súdia v rámci viacerých procesov. Obvinený je aj z vyvolávania násilia voči demonštrantom protestujúcim v roku 2012 pred jeho palácom ale aj podielu na vraždách strážnikov počas jeho úteku z väzenia počas povstania proti jeho predchodcovi Husnímu Mubarakovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies