Egyptská polícia potláča demonštrantov a pripravuje sa na celonárodný protest

NETKY.SK • 14 September 2012, 11:38 • 2 min
Egyptská polícia potláča demonštrantov a pripravuje sa na celonárodný protest

Egyptská polícia potláča demonštrantov a pripravuje sa na celonárodný protest - Politika Egyptskí demonštranti hádzali dnes kamene na zástup policajtov, brániaci im v prístupe k americkému veľvyslanectvu v Káhire. Ambasáda sa v utorok stala terčom prvého

slovakia

left justify in out

imgEgyptskí demonštranti hádzali dnes kamene na zástup policajtov, brániaci im v prístupe k americkému veľvyslanectvu v Káhire. Ambasáda sa v utorok stala terčom prvého z útokov moslimských veriacich, pobúrených snímkou urážajúcou proroka Mohameda.
      Polícia útok davu opätovala. Snažila sa vytlačiť protestujúcich z námestia Tahrír pred celonárodným protestom, na ktorý vyzvalo Moslimské bratstvo, najvplyvnejšie egyptské politické hnutie. Jeho vedúcim predstaviteľom je súčasný egyptský prezident Muhammad Mursí.
      Krátko po tom, ako sa podarilo vyprázdniť námestie, sa protestujúci vrátili. Niektorí mávali zeleno-čiernymi zástavami s úryvkami z Koránu. Podľa agentúry Reuters boli medzi nimi aj islamisti v tradičnom odeve džilabíja, väčšinu však tvorila mládež a mladí v tričkách a džínsach.
      Egyptské úrady postavili do cesty vedúcej z námestia k americkému veľvyslanectvu veľké betónové kvádre, aby zabránili postupu demonštrantov.
      Protesty proti Spojeným štátom očakávajú tiež v Iráne a Indonézii. Na účasť na vyjadrení odporu dnes vyzvala aj náboženská organizácia zastrešujúca duchovných v Pakistane, ktorý sa považuje za spojenca USA.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies