Egyptská armáda oznámila zabitie 19 islamských extrémistov na Sinaji

NETKY.SK • 20 Apríl 2017, 15:53 • 2 min
Egyptská armáda oznámila zabitie 19 islamských extrémistov na Sinaji

KÁHIRA - Egyptská armáda dnes oznámila, že jej vzdušné sily zabili 19 islamských extrémistov pri operácii v severnej časti nepokojného Sinajského polostrova.

slovakia

left justify in out

Nálety zamerané proti "teroristickým baštám" miestnej skupiny hlásiacej sa k organizácii Islamský štát (IS) viedli podľa oznámenia tiež k zničeniu štyroch vozidiel.

Vyhlásenie armády prišlo deň po tom, ako polícia oznámila, že zabila jedného z militantov, ktorý sa zúčastnil na útoku na kontrolné stanovište neďaleko známeho Kláštora svätej Kataríny na juhu Sinaja, pri ktorom v utorok zahynul policajt.

Egyptská armáda tvrdí, že každý rok zabije stovky militantov v oblasti Sinaja, kde pôsobia, aj keď zriedka poskytne dôkazy. Novinári a ľudia, ktorí tam nebývajú, majú vstup do tejto oblasti zakázaný, konštatuje agentúra AP. Pri boji proti extrémistom už zahynuli stovky príslušníkov bezpečnostných síl.

Aktivity militantov spojených s IS sa sústreďujú na severný Sinaj, príležitostne však útočia aj južnejšie.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies