Egypťania zdolali Burkinu Faso po jedenástkach a postúpili do finále

NETKY.SK • 2 Február 2017, 08:57 • 2 min
Egypťania zdolali Burkinu Faso po jedenástkach a postúpili do finále

LIBERVILLE - Futbalisti Egypta sa stali prvými finalistami Afrického pohára národov. V stredajšom úvodnom semifinále zdolali reprezentantov Burkiny Faso až po jedenástkovom rozstrele 4:3. V riadnom hracom čase i po predĺžení sa duel skončil remízou 1:1.

slovakia

left justify in out

Úvodný polčas bol v réžii Burkiny Faso, ktorá mala takmer dvojtretinové držanie lopty a súperovu bránku ohrozila štyrikrát, no proti pevnej obrane súpera si nedokázala vypracovať žiadne veľké šance. Egypťania vystrelil medzi tri žrde len raz, ale brankár sa musel poriadne natiahnuť, aby vyrazil Kahrabov technický pokus.

 

Aj v druhom dejstve mali miernu prevahu hráči Burkiny Faso, no boli to Egypťania, ktorí sa ujali vedenia. V 66. minúte vymietol šibenicu strelou spoza šestnástky Salah. O sedem minút neskôr bolo vyrovnané, keď "faraóni" inkasovali vôbec prvý gól na turnaji. Postaral sa oň Aristide Bancé, ktorý si vo veľkom vápne spracoval center a pohotovo zakončil. V ďalšom priebehu už gól nepadol a rovnako tomu bolo aj v predĺžení. O triumfe nakoniec rozhodli jedenástky, v ktorých vyhrali 4:3 Egypťania. Tú rozhodujúcu premenil Amr Warda.

 

semifinále APN:

Burkina Faso - Egypt 1:1, 3:4 v jedenástkovom rozstrele (0:0, 1:1)

Góly: 73. Bancé - 67. Salah

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies