Egypťan nepodal izraelskému súperovi ruku: Poslali ho domov

NETKY.SK • 16 August 2016, 08:15 • 2 min
Egypťan nepodal izraelskému súperovi ruku: Poslali ho domov

RIO DE JANEIRO - Egyptského džudistu Islama El Shehabyho pokarhali a následne poslali z Ria de Janeira domov za to, že po prehre v prvom kole olympijského turnaja odmietol podať ruku izraelskému reprezentantovi Orovi Sassonovi. Za nešportové správanie, ktoré malo politický podtón, si vyslúžil aj piskot a bučanie publika. Informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Správanie 34-ročného El Shehabyho bolo podľa Medzinárodného olympijského výboru (MOV) v rozpore s fair play, významne tak narušil duch priateľstva a olympijské hodnoty. Jeho čin odsúdil aj Egyptský olympijský výbor a svojho reprezentanta poslal domov.

 

 

Piaty nasadený muž turnaja Sasson po víťazstve kráčal za svojim súperom, ale ten jeho ruku odmietol a cúvol. Rozhodca vyzval El Shehabyho, aby sa súperovi podľa protokolu uklonil, ale aj to odmietol. El Shehaby bol údajne pod tlakom egyptských nacionalistov, ktorí ho verejne vyzývali, aby odstúpil z olympijského turnaja a nebojoval s izraelským reprezentantom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies