Egypt zlepší bezpečnosť na letiskách s pomocou zahraničnej spoločnosti

NETKY.SK • 14 December 2015, 17:39 • 2 min
Egypt zlepší bezpečnosť na letiskách s pomocou zahraničnej spoločnosti

KÁHIRA - Egypt dnes informoval, že si najme zahraničnú spoločnosť, aby mu pomohla zlepšiť bezpečnosť na letiskách, ktorá je považovaná za slabý článok leteckej prepravy v tejto krajine.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters sa predstavitelia vlády nedávno stretli so zástupcami niekoľkých medzinárodných spoločností a vyberú jednu spomedzi nich.

O nedostatočnej bezpečnosti a kontrole na letiskách v Egypte sa začalo hovoriť po havárii ruského lietadla na Sinaji z 31. októbra. Rusko a niekoľko západných štátov uviedli, že Airbus A321 prevádzkovaný spoločnosťou Metrojet sa zrútil pravdepodobne v dôsledku výbuchu bomby. Militantná organizácia Islamský štát vyhlásila, že na palubu lietadla prepašovala výbušniny ako odvetu za ruské letecké útoky v Sýrii.

 

Egyptský vyšetrovací výbor však dnes vo svojom vyhlásení uviedol, že sa nenašiel žiaden dokaz o terorizme alebo inej ilegálnej činnosti v súvislosti s haváriou ruského lietadla.

 

Lietadlo s 224 osobami na palube letelo z letoviska Šarm aš-Šajch na pobreží Červeného mora do Petrohradu.

 

Egypt už dva roky čelí islamistickému povstaniu na Sinaji, v ktorom boli zabité stovky príslušníkov armády a polície.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies