Egypt zatkol vysokopostaveného predstaviteľa Moslimského bratstva Baltagího

NETKY.SK • 30 August 2013, 06:24 • 2 min
Egypt zatkol vysokopostaveného predstaviteľa Moslimského bratstva Baltagího

KÁHIRA - Egyptská polícia zatkla dnes čelného predstaviteľa Moslimského bratstva Muhammada Baltagího, ktorí začiatkom tohto mesiaca ohlásil odchod do exilu na protest proti násilnému rozohnaniu tábora priaznivcov zvrhnutého prezidenta Muhammada Mursího. Pri zásahu vládnych síl vtedy zomreli stovky ľudí vrátane Baltagího dcéry, pripomína agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Baltagí sa dnes objavil na videozázname spolu s ďalším vysokým predstaviteľom Moslimského bratstva Isámom Iriánom, ktorý zverejnila televízia al-Džazíra a na ktorom vo vopred nahranom posolstve vyzvali Egypťanov na piatkové povstanie proti "krvavému vojenskému režimu". Egyptská agentúra MENA uviedla, že Baltagího, ktorého v júli obžalovala prokuratúra za podnecovanie k násilnostiam, zadržala polícia v guvernoráte Gíza a previezla ho do väzenského tábora Tora, kde sa nachádzajú aj ostatní zatknutí členovia Moslimského bratstva.

Nezávislá televízia Haját informovala dnes aj o zatknutí ďalšieho člena hnutia, bývalého ministra práce a prisťahovalectva  Chálida Azharího. Od prevratu z 3. júla, ktorý zvrhol demokraticky zvoleného prezidenta Muhammada Mursího, dlhoročného vodcu Moslimského bratstva, prišli o život alebo boli zatknuté stovky ich členov. Reakcia verejnosti na výzvy, aby sa v piatok zúčastnili na protestoch a pokojných okupačných akciách podľa Reuters ukáže, či Moslimské bratstvo ešte dokáže zmobilizovať svoju základňu po neľútostných zásahoch bezpečnostných síl voči jeho stúpencom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies