Egypt: Z rozostavanej elektrárne ukradli rádioaktívny materiál

NETKY.SK • 20 Január 2012, 08:05 • 2 min
Egypt: Z rozostavanej elektrárne ukradli rádioaktívny materiál

Egypt Z rozostavanej elektrárne ukradli rádioaktívny materiál - Krimi Z rozostavanej egyptskej jadrovej elektrárne Dabá na pobreží Stredozemného mora minulý týždeň ukradli rádioaktívny materiál. S odvolaním sa na egyptský štátny denník al-Ahrám o tom info

slovakia

left justify in out

img

Z rozostavanej egyptskej jadrovej elektrárne Dabá na pobreží Stredozemného mora minulý týždeň ukradli rádioaktívny materiál. S odvolaním sa na egyptský štátny denník al-Ahrám o tom informovala agentúra Reuters.
      Ku krádeži došlo počas minulotýždňovej násilnej demonštrácie. Polícii sa podarilo zadržať jeden z trezorov s rádioaktívnym materiálom, časť obsahu druhého trezoru sa však stratila.
      Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE) označila stratený obsah za "zdroj s nízkou úrovňou rádioaktivity". Agentúra neuviedla ďalšie podrobnosti o ukradnutom obsahu. "Sme v kontakte s egyptskými úradmi," vyhlásila MAAE.
      Podľa denníka al-Ahrám vláda nasadila na hľadanie materiálu špeciálne bezpečnostné zložky.
      Pri zásahu polície proti demonštrantom minulý týždeň sa zranilo viac než desať ľudí. Približne 500 demonštrantov žiadalo premiestnenie elektrárne alebo ukončenie výstavky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies