Egypt si predvolal tureckého veľvyslanca

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 22:05 • 2 min
Egypt si predvolal tureckého veľvyslanca

KÁHIRA - Egypt si dnes predvolal tureckého veľvyslanca na protest proti zasahovaniu Ankary do vnútorných záležitostí krajiny. Informovala o tom egyptská agentúra MENA.

slovakia

left justify in out

Turecko predtým označilo zosadenie demokraticky zvoleného prezidenta Muhamada Mursího armádou za "neprijateľný puč". Reakcia Turecka na minulotýždňový zásah armády, ktorá zosadila prezidenta Mursího, je v Egypte vnímaná ako najkritickejšia spomedzi zahraničných krajín, uviedla agentúra Reuters.

Egyptské ministerstvo zahraničných vecí podľa agentúry Sinchua vyjadrilo hlboké znepokojenie nad hlasmi z Turecka požadujúcimi zahraničnú a regionálnu intervenciu. Výroky tureckých predstaviteľov nemožno v žiadnom prípade považovať za neznalosť egyptských pomerov, ale za priamu snahu zasahovať do vnútropolitického vývoja v krajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona