Egypt prepustil izraelského špióna, vymenil ho za dvoch Egypťanov

NETKY.SK • 10 December 2015, 13:07 • 2 min
Egypt prepustil izraelského špióna, vymenil ho za dvoch Egypťanov

KÁHIRA - Po 15 rokoch strávených vo väzení Egypt prepustil izraelského Araba odsúdeného za špionáž v prospech židovského štátu. Informovali o tom dnes izraelské i egyptské úrady.

slovakia

left justify in out

Egyptská televízia uviedla, že Údu Tarabina, ktorý pochádza z beduínskeho kmeňa žijúceho na Sinajskom polostrove, vymenili za dvoch Egypťanov zadržiavaných v Izraeli. Izraelská vláda medzičasom potvrdila, že Tarabin je už na území Izraela. Všetci traja repatriovaní si trest vo väzení odpykali v plnej výške. Identitu prepustených Egypťanov nezverejnili egyptské ani izraelské úrady.

 

Tarabina zadržali v roku 2000, keď údajne ilegálne prekročil izraelsko-egyptskú hranicu, aby navštívil príbuzných na Sinajskom polostrove. V Egypte mladíka odsúdili za špionáž. Rodák z beduínskeho mesta Rachatá, ktorý mal v čase zadržania 19 rokov, vždy trval na svojej nevine a Izrael počas uplynulých 15 rokov neraz žiadal o prepustenie vrátane možnosti, že by k nemu došlo v rámci výmeny väzňov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona