Egypt prepustil 52 ľudí zadržaných na aprílových protestoch proti prezidentovi

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 13:09 • 2 min
Egypt prepustil 52 ľudí zadržaných na aprílových protestoch proti prezidentovi

KÁHIRA - Egyptský súd oslobodil dnes 52 protestujúcich, obvinených z účasti na aprílových protivládnych demonštráciách, na ktorých prítomní kritizovali rozhodnutie prezidenta Abdala Fattáha Sísího odovzdať dva ostrovy v Červenom mori Saudskej Arábii. Informovala o tom štátna tlačová agentúra MENA.

slovakia

left justify in out

Káhirský priestupkový súd dnes oslobodil protestujúcich, ktorí sa nachádzali medzi tisícmi demonštrantov zhromaždených 25. apríla na protest proti rozhodnutiu prezidenta v záležitosti týchto ostrovov.

 

Bezpečnostné sily následne zatkli 300 demonštrantov. Väčšinu prepustili bez vznesenia obvinení. Ostatných odsúdili, ale neskôr ich oslobodili alebo prepustili na kauciu, pripomenula agentúra AP.

 

Aprílové protesty boli najväčšie od roku 2014, keď bol za prezidenta zvolený Sísí. Jeho vláda trvá na tom, že ostrovy Tírán a Sanáfír pri ústí Akabského zálivu patria Saudskej Arábii.

Zákon prijatý v roku 2013 zakazuje v Egypte všetky úradne vopred nepovolené demonštrácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona