Egypt postavil múr okolo veľvyslanectva Izraela v Káhire

NETKY.SK • 6 September 2011, 14:22 • 2 min
Egypt postavil múr okolo veľvyslanectva Izraela v Káhire

Egypt postavil múr okolo veľvyslanectva Izraela v Káhire

slovakia

left justify in out

img

Egyptské úrady dali postaviť betónový múr okolo veľvyslanectva Izraela v Káhire. Stalo sa tak po sérií rozhorčených protestov, ktoré vyvrcholili v auguste, keď sa jeden z demonštrantov vyšplhal na budovu ambasády a zvesil z nej izraelskú vlajku.
      Stavebné práce sa začali pred niekoľkými dňami a vyvolali nevôľu Káhirčanov. Egyptská štátna televízia priniesla dnes zábery, na ktorých robotníci po dokončení maľovali múr národnými farbami Egypta a písali naň vlastenecké heslá.  
      Bariéra je vysoká zhruba dva a pol metra a je postavená prevažne z betónu. Podľa vyjadrenia miestnych úradov nemá chrániť izraelské veľvyslanectvo, ale obyvateľov a nižšie poschodia výškovej budovy, v ktorej sídli aj diplomatická misia židovského štátu. Múr by mal zabrániť prípadným zrážkam medzi demonštrantami a obyvateľmi budovy, ležiacej neďaleko rieky Níl.
      Masové protesty pred izraelskou ambasádou v Káhire vypukli po tom, keď pri izraelskom nálete na hraničnom priechode Rafah medzi Egyptom a palestínskym pásmom Gazy zahynuli piati príslušníci egyptských bezpečnostných síl. Egypt dokonca pohrozil stiahnutím svojho veľvyslanca z Tel Avivu.
      Demonštrant, ktorý 21. augusta zvesil vlajku z izraelského veľvyslanectva, dostal od egyptského provinčného guvernéra za odmenu nový dom, prácu a pamätný odznak, uviedla agentúra Reuters.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies