Egypt: Počas protivládnych protestov zahynulo už šesť ľudí

NETKY.SK • 27 Január 2011, 08:21 • 2 min
Egypt: Počas protivládnych protestov zahynulo už šesť ľudí

Egypt: Počas protivládnych protestov zahynulo už šesť ľudí

slovakia

left justify in out

img

Jeden demonštrant a policajt prišli dnes o život počas protivládnych protestov v egyptskej Káhire. Za dva dni demonštrácií proti prezidentovi Husnímu Mubarakovi tak zahynulo už šesť ľudí.
      Policajta a účastníka protestov zabili kamene, ktoré hádzali obe strany počas násilného stretu v chudobnej štvrti v centre hlavného mesta. Informovali o tom bezpečnostné zdroje pod podmienkou anonymity.
      Egyptská polícia dnes v Káhire zatkla kameramana spravodajskej televízie APTN a jeho asistenta, keď filmovali zrážky medzi bezpečnostnými zložkami a protestujúcimi. Fotografa americkej agentúry AP zbil a zranil príslušník polície. Fotograf má zlomenú lícnu kosť a musí sa podrobiť operácii. Uviedol, že policajt mu do tváre hodil kameň.
      Podľa predstaviteľa miestnej novinárskej organizácie došlo počas demonštrácií k zatknutiu ôsmich žurnalistov. Hovorca amerického ministerstva zahraničných vecí vo Washingtone uviedol, že sa už obrátili na egyptský rezort diplomacie s požiadavkou, aby novinárov, vrátane tých z agentúry AP, prepustili.
      Demonštranti v meste Suez dnes večer podpálili vládnu budovu a pokúsili sa vypáliť miestnu kanceláriu vládnej strany. Požiar sa rozšíril v častiach suezskej provinčnej administratívnej budovy, avšak plamene sa podarilo uhasiť. Desiatky protestujúcich taktiež hádzali zápalné fľaše na kanceláriu Národnej demokratickej strany, avšak nepodarilo sa im ju zapáliť. Polícia použila slzotvorný plyn, aby demonštrantov zatlačila späť.
      Predstavitelia Suezu nariadili, aby obchody zostali zatvorené po tom, ako sa objavili správy o rabovaní. Podľa svedkov si strety s políciou vyžiadali 55 zranených.
      V Egypte už druhý deň pokračujú Tuniskom inšpirované protesty proti 30 rokov trvajúcej vláde prezidenta Husního Mubaraka (82).

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies