Egypt odložil vyšetrovanie smrti dvoch českých turistiek Moniky (†36) a Klárky (†8)

NETKY.SK • 12 August 2014, 19:07 • 2 min
Egypt odložil vyšetrovanie smrti dvoch českých turistiek Moniky (†36) a Klárky (†8)

PRAHA/KÁHIRA - Vyšetrovanie naďalej záhadného úmrtia dvoch českých turistiek v egyptskom letovisku Hurgada z vlaňajšieho leta orgány severoafrickej krajiny odložili.

slovakia

left justify in out

V ČR však naďalej zostáva za mrežami manžel a otec oboch obetí Petr Kramný., ktorý je obvinený z ich usmrtenia, informovali dnes české elektronické médiá.
     

Rozhodnutie egyptskej strany nevyvolalo u českých kolegov veľké prekvapenie a nemá ani vplyv na vyšetrovanie v ČR. Znamená však nutnosť vyrovnať sa na českej strane s rozpormi, ktoré sú predovšetkým v pitevných nálezoch. Kým egyptskí súdni lekári označili za pravdepodobnú príčinu úmrtí otravu neznámym jedom, ich českí kolegovia považujú za pravdepodobné usmrtenie elektrickým prúdom.
     

Dozorujúci štátny zástupca Vít Legerský, ktorý zatiaľ informáciu o odložení vyšetrovania oficiálne iba dostane, preto v priebehu mesiaca očakáva doplnenie znaleckých posudkov súdnymi znalcami a potvrdenie ich pôvodných záverov i s ohľadom na fakt, že v správe z Egypta sa zásah elektrickým prúdom vôbec nespomína.
     

Obhajkyňa Petra Kramného Jana Rejžková sa síce vyhýba priamemu hodnoteniu práce českých vyšetrovateľov, napriek tomu je však presvedčená o pochybení zo strany českých znalcov. Jej klient je o aktuálnom stave informovaný a trvá na svojej nevine, vyplýva z jej vyjadrení.
     

Výsledky pitvy zosnulých ani výsledky testu na detektore lži, ktorý podstúpil obvinený Petr Kramný, česká polícia zatiaľ nezverejnila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies