Egypt od soboty opäť skráti čas platnosti zákazu nočného vychádzania

NETKY.SK • 19 September 2013, 12:44 • 2 min
Egypt od soboty opäť skráti čas platnosti zákazu nočného vychádzania

KÁHIRA - Egypt od soboty o dve hodiny skráti zákaz nočného vychádzania, ktorý bude platiť od polnoci, nie od 23.00 h, ako to bolo doteraz, do 05.00 h miestneho času. Uvádza sa to v dnes zverejnenom vládnom nariadení.

slovakia

left justify in out

Zákaz nočného vychádzania v Egypte platí od 14. augusta, keď polícia v Káhire zlikvidovala stanový tábor prívržencov islamistického Moslimského bratstva, ktorí žiadali návrat zvrhnutého Mursího. Protesty, zvané aj Piatky mučeníkov, neprilákali do ulíc veľa ľudí a sú aj relatívne pokojné. Od 3. júla, keď armáda zosadila Mursího, prišlo v Egypte v potýčkach medzi jeho priaznivcami a bezpečnostnými zložkami o život viac ako 1000 ľudí, vrátane asi 100 policajtov. Moslimské bratstvo tvrdí, že počet obetí je oveľa vyšší.

Zákaz nočného vychádzania sa bude od soboty končiť o 05.00 h, namiesto doterajšej 06.00 h miestneho času. V piatok, ktorý je pre moslimov sviatočným dňom a keď sa zvyknú zvolávať protestné akcie, bude zákaz vychádzania platiť od 19.00 h, pripomína vládne nariadenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies