Egypt: Možnosťou je aj vyslanie arabských síl do Sýrie

NETKY.SK • 4 Máj 2018, 13:10 • 2 min
Egypt: Možnosťou je aj vyslanie arabských síl do Sýrie

KÁHIRA - Vyslanie arabských síl do Sýrie je možnosťou, o ktorej diskutujú predstavitelia viacerých krajín. Podľa agentúry Reuters to v piatok vyhlásil egyptský minister zahraničných vecí Sámih Šukrí.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na margo situácie v Sýrii Šukrí uviedol, že myšlienka nahradenia síl inými, ktoré môžu byť arabské, je možnosťou, informoval denník al-Ahrám. "O tomto návrhu sa nediskutuje len v médiách, ale aj na rozhovoroch a rokovaniach predstaviteľov štátov s cieľom preskúmať, ako by tieto plány mohli prispieť k stabilizácii Sýrie," cituje Šukrího egyptský denník. V Sýrii bojuje s organizáciou Islamský štát približne 2000 vojakov USA, ale šéf Bieleho domu Donald Trump opakovane vyjadril želanie, aby sa stiahli.

 

Britský denník Guardian pripomenul, že myšlienka pôsobenia síl arabskej koalície v Sýrii, ktoré by bojovali proti extrémistickým skupinám a obmedzili vplyv Iránu, sa objavila niekoľkokrát od roku 2015, ale naráža na vážne komplikácie. Saudská Arábia a Spojené arabské emiráty sú zamestnané vojnou v Jemene a nemajú nazvyš dostatok vojenských kapacít.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies