Egypt čelí úbytku turistov, lietadlá pristávajú takmer prázdne

NETKY.SK • 27 August 2013, 06:25 • 2 min
Egypt čelí úbytku turistov, lietadlá pristávajú takmer prázdne

KÁHIRA - Letecká doprava v Egypte v uplynulých týždňoch klesla o približne polovicu a niektoré lietadlá v krajine pristávajú takmer prázdne. Uviedol to Kad al-Karim Násr, predseda spoločnosti, ktorá prevádzkuje egyptské letiská. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa oficiálneho vyhlásenie spoločnosti, najväčší úbytok turistov zaznamenali za uplynulý týždeň známe letoviská Šarm aš-Šajch a Hurghada. Dôvodom sú nepokoje v Egypte.

Niektoré lietadlá z Európy, ktoré majú kapacitu viac ako 100 cestujúcich, pristáli v Egypte s menej ako 10 pasažiermi na palube a späť na starý kontinent odleteli úplne plné. Al-Karim Násr sa obáva, že na budúci mesiac Egypt pravdepodobne zažije ešte väčší odliv turistov. Dodal, že viaceré aerolínie úplne zrušili lety do Egypta, nespresnil však, koľko a ktoré letecké spoločnosti sa tak rozhodli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona