Egypské úrady v súvislosti s pádom ruského lietadla zatkli dvoch zamestnancov letiska

NETKY.SK • 17 November 2015, 11:43 • 2 min
Egypské úrady v súvislosti s pádom ruského lietadla zatkli dvoch zamestnancov letiska

KÁHIRA - Egyptské úrady zadržali dvoch zamestnancov letiska v letovisku Šarm aš-Šajch v súvislosti s októbrovým pádom ruského dopravného lietadla na egyptskom Sinajskom polostrove. Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na dva egyptské bezpečnostné zdroje.

slovakia

left justify in out

Ruské úrady dnes po prvý raz priznali, že októbrovú haváriu ruského dopravného lietadla na egyptskom Sinajskom polostrove spôsobil výbuch bomby nastraženej teroristami. Egyptská strana zatiaľ túto verziu nepotvrdila. Agentúra DPA však citovala nemenovaného egyptského predstaviteľa, podľa ktorého sa žiadne stopy po výbuchu bomby v lietadle nenašli. 

 

"Vo väzbe je 17 ľudí, dvaja z nich sú podozriví z napomáhania tým, čo nastražili bombu do lietadla na letisku v Šarm aš-Šajchu," uviedol jeden z nemenovaných egyptských činiteľov citovaných agentúrou Reuters. Vysokopostavený predstaviteľ z egyptského ministerstva civilného letectva dnes povedal, že Egyptom vedený medzinárodný výbor vyšetrujúci príčiny havárie ruského lietadla zatiaľ nenašiel žiaden dôkaz o nastražení bomby.


"Výbor dosiaľ našiel žiaden dôkaz potvrdzujúci hypotézu, že lietadlo vybuchlo v dôsledku teroristického činu," uviedol uvedený predstaviteľ pod podmienkou anonymity. Ruská strana podľa jeho slov odobrala vzorky z miesta havárie, oficiálne však neoboznámila členov výboru s výsledkami svojich analýz. "Čakáme na objasnenie zo strany ruských úradov a na preštudovanie dôkazov, ktoré objavili," povedal činiteľ citovaný agentúrou DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies