VIDEO Egho vystrielal Trnave postup do semifinále Slovenského pohára!

NETKY.SK • 14 Marec 2018, 10:04 • 2 min
VIDEO Egho vystrielal Trnave postup do semifinále Slovenského pohára!

TRNAVA - Spartak Trnava postúpil do semifinále Slovenského pohára, Slovnaft Cupu. V utorňajšom štvrťfinále zvíťazil na domácom štadióne nad DAC 1904 Dunajská Streda 2:0 vďaka dvom gólom žolíka Egha zo záveru zápasu.

slovakia

left justify in out

Domáci začali útočnejšie a už v 1. minúte Čanturišvili natiahol krížnou strelou Maceja. Brankára Dunajskej Stredy po rýchlej kontre v 9. minúte vyskúšal Ofosu a vzápätí pálil vedľa Pekár. Hostia sa snažili hrať kombinačný futbal a o držanie lopty, no k ohrozeniu Vantrubovej brány sa nedostávali. V 24. minúte po priamom kope opečiatkoval brvno Čivič. O dve minúty neskôr kryl Macej nebezpečnú strelu Ofosua. Domácim chýbalo pri zakončení kúsok šťastia. Hostia mali dobrú príležitosť v 29. minúte, keď Černák z uhla opečiatkoval ľavú žrď. V ďalších minútach sa hral medzišestnástkový futbal bez výraznejších šancí.

 

V 55. minúte po priamom kope hostí trafil Huk len bočnú sieť. O tri minúty Čanturišvili donútil prízemnou strelou k pravej žrdi k zákroku Maceja. V 64. minúte prišiel na ihrisko Vlasko a hneď mal možnosť z priameho kopu na hranici šestnástky, no trafil len do hlavy Ljubičiča. Domáci tréner poslal na záverečných pätnásť minút do hry Egha a ten sa ukázal ako pravý žolík. Najskôr v 79. minúte po chybnej malej domov Živkoviča zblízka pod brvno poslal Trnavu do vedenia a krátko pred koncom po akcii s Vlaskom definitívne rozhodol o jej postupe do semifinále.

 

 

Slovenský pohár - Slovnaft Cup, štvrťfinále:

 

Spartak Trnava - DAC 1904 Dunajská Streda 2:0 (0:0)

Góly: 79. a 89. Egho

Rozhodoval: Horváth, ŽK: Ofosu - Huk, Kalmár, Davis, ČK: 90. Ljubičič (DAC), 3411 divákov.

 

zostavy a striedania:

Spartak Trnava: Vantruba – Kadlec, Tóth, Godál (40. Hladík), Čivič – Sloboda, Greššák – Čanturišvili, Pekár (64. Vlasko), Ofosu - Yilmaz (75. Egho)

DAC 1904 Dunajská Streda: Macej – Živkovič (82. Mervó), Šatka, Huk, Záhumenský – Simon, Ljubičič - Černák (60. Divkovič), Kalmár (68. Herc), Davis - Pačinda

 

Nestor El Maestro (tréner FC Spartak Trnava): "Myslím, že sme odohrali veľmi dobrý zápas. Nebol ľahký, čo som ani nečakal. Dunajská je vždy náročný súper. Vyhrali sme zaslúžene. Od začiatku až do konca sme dominovali. Mali sme veľké držanie lopty, čo je pre nás trochu atypické. Doma sme chceli vyhrať, byť lepší, dominantnejší a silnejší. Podarilo sa. Bonusom je, že po miernej obmene zostavy, chalani, ktorí nastúpili, ako Ofosu, Yilmaz či Pekár podali veľmi dobrý výkon. Vedeli sme, že keď budeme potrebovať, na lavičke máme k dispozícii kvalitu. Prišiel Egho s Vlaskom, čo bolo rozhodujúce."

 

Marco Rossi (tréner FK DAC 1904 Dunajská Streda): "Duel bol vyrovnaný a pokojne sa mohol skončiť remízou. Inkasovali sme až na samom konci. Žiaľ, rozhodli dve neuveriteľné chyby, ktoré sa na takomto fóre nemôžu diať. Prehrali sme a vypadli. Je to veľké sklamanie. Mrzí ma to. Rád by som postúpil, ale nakoniec sa nám to nepodarilo."

 

img

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies