Šéfkuchár Martin Korbelič mení dres

NETKY.SK • 18 August 2011, 12:04 • 2 min
Šéfkuchár Martin Korbelič mení dres

Šéfkuchár Martin Korbelič mení dres

slovakia

left justify in out

img

Šéfkuchár Martin Korbelič mení miesto svojho pôsobenia. Od 1. septembra bude pripravovať kulinárske špeciality pre najnáročnejších labužníkov v Le Monde Restaurant & Bar v srdci historickej pešej zóny na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. TASR informovala Sosan Dunajová z PRime time.
      Korbelič vyznáva modernú sofistikovanú gastronómiu. Na novom pôsobisku bude posúvať hranice zaužívaných gastronomických postupov prípravy jedál, ale aj ich servírovania. Inklinuje k tzv. zážitkovej kuchyni, ktorú bude postupne predstavovať hosťom. "Kulinárske umenie, ktoré prináša, je výnimočné nielen pre chuťové poháriky, ale je aj zážitkom pre ostatné zmysly. Prípravu sofistikovanej gastronómie dokončuje priamo pred hosťom," dodala.
      Martin Korbelič zbieral skúsenosti v prestížnych zahraničných reštauráciách. Je víťazom národného kola kuchárskej súťaže Bocuse d'Or (2010). Minulý rok absolvoval stáž vo Francúzsku v reštaurácii hotela Cordellian-Bages, ktorú viedol šéfkuchár Jean Luc Rocha Serralheiro, držiteľ najvyššieho francúzskeho titulu v oblasti kulinárskeho umenia MOF (Meilleur Ouvrier de France).
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies