Effenberg odsudzuje Shaqiriho: Je to len o peniazoch?

NETKY.SK • 13 August 2015, 09:57 • 2 min
Effenberg odsudzuje Shaqiriho: Je to len o peniazoch?

HAMBURG - Nemecký futbalový internacionál Stefan Effenberg len nechápavo krútil hlavou, keď si Xherdan Shaqiri na životnej križovatke vybral smer Stoke City.

slovakia

left justify in out

"Hrnčiari" zaplatili talianskemu Interu Miláno 12 miliónov libier, čo je rekordné odstupné v histórii tohto klubu. Dvadsaťtriročný švajčiarsky krídelník podpísal v Anglicku kontrakt na štyri roky. Záujem o jeho služby prejavilo napríklad aj nemecké Schalke.

 

"Musíte sa sami seba spýtať, kde ako futbalista môžete napĺňať svoje športové ambície. To by mala byť výzva," povedal Effenberg v rozhovore pre Sky. "Schalke by Shaqirimu perfektne pasovalo. Zarábať milión eur hore-dolu by malo byť irelevantné. Keď môžeš dostať šesť miliónov od Stoke a tri od Schalke, vyberieš si druhú možnosť. Hráš predsa v bundeslige na skvelom štadióne, splní sa ti túžba návratu do Nemecka a si v skvelom klube, ktorý ti môže pomôcť napredovať. Ale Stoke? No tak. Nechápem hráča, jeho agenta, rodičov, brata. Je to škoda a smutný stav vecí. Len preto, že vás lákajú na peniaze? Je to u súčasných futbalistov skutočne všetko len o nich?" pýta sa 47-ročný Effenberg, bývalý 35-násobný reprezentant Nemecka, ktorý si v bundeslige obliekal dresy Borussie Mönchengladbach, Bayernu Mníchov a Wolfsburgu.

 

Shaqiri pôsobil v Bayerne v rokoch 2012 - 2015, v 81 dueloch vo všetkých súťažiach nastrieľal 17 gólov. Jeho vyťaženosť v konkurencii Arjena Robbena a Francka Ribéryho však postupne prudko klesala, v poslednej sezóne v Mníchove naskočil len do 9 bundesligových duelov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies