Effenberg: Bayern má pod Ancelottim bližšie k triumfu v LM než pod Guardiolom

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 15:16 • 2 min
Effenberg: Bayern má pod Ancelottim bližšie k triumfu v LM než pod Guardiolom

MNÍCHOV - Niekdajší nemecký futbalový stredopoliar Stefan Effenberg je presvedčený, že jeho bývalý zamestnávateľ Bayern Mníchov je pod vedením súčasného trénera Carla Ancelottiho bližšie k triumfu v Lige majstrov než pod vedením predchádzajúceho kouča Pepa Guardiolu. Uviedol to v rozhovore pre portál tz.de. Bavori v stredu večer v úvodnom štvrťfinálovom meraní síl privítajú hráčov Realu Madrid.

slovakia

left justify in out

"Je to päťdesiat na päťdesiat. Je pravda, že súboj týchto dvoch mužstiev by bol pekným finále, ale celé je to jednoduché - ak chcete titul, musíte zdolať každého," skonštatoval Effenberg.

 

Taliansky odborník Ancelotti bol v rokoch 2013 - 2015 práve na lavičke Realu a okrem iného sa postaral aj o potupnú domácu prehru Bayernu 0:4 v odvete semifinále LM 2013/2014. "Ancelotti ma vtedy ohromil. Nedrží sa striktne svojej filozofie, ale hľadí aj na súpera a jeho prednosti. Je taktickým majstrom, čo dokázal aj v tom súboji."

 

Effenberg v milánskom finále LM 2000/2001 prispel gólom a premeneným pokutovým kopom v rozstrele k triumfu Bavorov nad hráčmi FC Valencia. 

 

Bayern vtedy v semifinále eliminoval práve svojho najbližšieho súpera - madridský Real (1:0 vonku a 2:1 doma). Blonďavý stredopoliar Effenberg sa "preslávil", keď nezvládol svoje emócie po víťaznom zápase proti Kórejskej republike (3:2) na MS 1994 v USA, po ktorom nemeckí fanúšikovia svoje mužstvo vypískali. Effenberg divákom ukázal vztýčený prostredník, za čo ho vtedajší tréner Nemecka Berti Vogts poslal predčasne domov. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies