Efektívny parlament: Komunistický Laos schválil za 40 rokov iba 100 zákonov

NETKY.SK • 6 Február 2014, 09:39 • 2 min
Efektívny parlament: Komunistický Laos schválil za 40 rokov iba 100 zákonov

VIENTIAN - Laos dostal 3,9 milióna dolárov (2,88 milióna eur) od zahraničných darcov na rozvíjanie právneho poriadku. Podľa agentúry DPA o tom dnes informovali miestne médiá.

slovakia

left justify in out

V Laose, komunistickom štáte na juhovýchode Ázie, bolo od roku 1975 schválených zatiaľ len okolo 100 zákonov. Ministerstvo spravodlivosti spustilo teraz trojročný projekt s finančnou pomocou od Európskej únie, OSN, Francúzska a Spojených štátov, aby Laos urýchlil "svoju premenu a stal sa z neho právny štát". Uviedol to štátny denník Vientiane Times.

"Od národného oslobodenia v roku 1975 schválilo Národné zhromaždenie vyše 100 zákonov, ktoré sa pokladajú za nepostačujúce na riadenie štátu a spoločnosti a na riešenie rozvojových potrieb obyvateľstva," uviedol denník, hlásna trúba vlády. V komunistickom Laose - vnútrozemskej krajine so šiestimi miliónmi obyvateľov - vládne od roku 1975 Laoská ľudová revolučná strana.

Je to jediná strana, ktorá má povolené kandidovať vo všeobecných voľbách do Národného zhromaždenia, zákonodarného orgánu krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies