Šéfa TA3 údajne odpočúvali pre podozrenie z ekonomickej kriminality

NETKY.SK • 23 November 2011, 03:06 • 2 min
Šéfa TA3 údajne odpočúvali pre podozrenie z ekonomickej kriminality

Šéfa TA3 údajne odpočúvali pre podozrenie z ekonomickej kriminality

slovakia

left justify in out

img

Údajné odpočúvanie riaditeľa spravodajskej televízie TA3 Michala Gučíka nemalo súvisieť s jeho prácou v médiách. Dôvodom má byť podozrenie z ekonomickej kriminality. Informuje o tom dnes portál Topky.sk, ktorý sa odvoláva na dokumenty, ktoré má k dispozícii.
Podľa Topiek sudca neodsúhlasil odposluchy telefónu samotného Gučíka, ale jeho firmy, ktorá je podozrivá z pokusov o podplácanie na ministerstve obrany. "Dôvodom sú podozrenia z páchania ekonomickej kriminality, ktoré sa majú buď potvrdiť, alebo vyvrátiť," citujú Topky dokumenty. Na základe týchto faktov mal začiatkom februára 2011 vydať sudca z Trenčína súhlas s odpočúvaním telefónu registrovaného na firmu ENTER AD, kde je Gučík konateľom.
"Ja neviem, neviem, aký mám ten telefón, neviem," reagoval Gučík pre portál, keď sa ho pýtali, či môže potvrdiť, že odpočúvané mobilné číslo je registrované na jeho firmu. Podľa šéfa televízie súvisí údajné odpočúvanie s jeho nástupom do funkcie riaditeľa.
Ministerstvo obrany zistenia Topiek odmietlo komentovať. "Všetko, čo sme mohli povedať, sme aj povedali. Ďalej to nechávame na vyšetrovacie orgány. Naďalej však trváme na tom, že všetky odposluchy sa dejú so súhlasom sudcu," uviedol pre portál hovorca ministerstva obrany Ivan Rudolf.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies