Šéf PSA Peugeot sľúbil Sarkozymu, že vo Francúzsku sa prepúšťať nebude

NETKY.SK • 19 November 2011, 01:50 • 2 min
Šéf PSA Peugeot sľúbil Sarkozymu, že vo Francúzsku sa prepúšťať nebude

Šéf PSA Peugeot sľúbil Sarkozymu, že vo Francúzsku sa prepúšťať nebude

slovakia

left justify in out

img

Francúzska automobilka PSA Peugeot Citroën sľúbila, že nepristúpi k plánovanému rušeniu pracovných miest na domácom trhu. Oznámil to dnes prezident Nicolas Sarkozy.

Odborová organizácie CGT totiž minulý týždeň zverejnila informáciu, že automobilka chce vo Francúzsku prepustiť celkovo 5000 zamestnancov, z toho 2000 ľudí z oblasti výskumu a vývoja.

To vyvolalo búrku v médiách aj na politickej scéne. Prezident Sarkozy sa pritom na budúci rok uchádza o znovuzvolenie a potrebuje pozitívne správy v čase, keď eurozóna zápasí s krízou. Sarkozy sa preto spojil s generálnym riaditeľom firmy Philippom Varinom, ktorý mu vraj nakoniec sľúbil, že PSA Peugeot Citroën prepúšťať nebude.

"Hovoril som s Philippom Varinom a môžem vám povedať, že PSA vo Francúzsku prepúšťať nebude."

Automobilka minulý mesiac výrazne znížila svoj odhad zisku v tomto roku a oznámila, že v rámci úsporných opatrení plánuje zrušiť 6000 pracovných miest v Európe. Z toho vo výrobe sa počet miest mal znížiť o 1000, ďalších 2500 pripadá na agentúrnych zamestnancov a zvyšných 2500 miest na oblasť predaja, marketingu, informačných technológií a výskumu a vývoja. Dôvodom je zhoršenie situácie na európskom trhu s autami.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona