Šéf OSN žiada, aby Mjanmarsko prepustilo všetkých politických väzňov

NETKY.SK • 28 Október 2010, 11:48 • 2 min
Šéf OSN žiada, aby Mjanmarsko prepustilo všetkých politických väzňov

Šéf OSN žiada, aby Mjanmarsko prepustilo všetkých politických väzňov

slovakia

left justify in out

Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun dnes vyhlásil, že plánované parlamentné voľby v Mjanmarsku 7. novembra zrejme nebudú úplne legitímne, ak junta neprepustí politických väzňov ešte počas volebnej kampane.
      Šéf OSN uviedol pre tlačovú agentúru Associated Press, že prepustenie vyše 2000 politických väzňov v Mjanmarsku môže pomôcť vytvoriť "dojem, že tieto voľby budú pre všetkých viac prístupné a nepôjde len o formálnu účasť".
      Vojenskí vládcovia krajiny na juhovýchode Ázie schválili zákony, ktoré zabraňujú opozičnej, prodemokratickej líderke Aun Schan Su Ťij a ďalším politickým väzňom zúčastniť sa volieb. Tie kritici už dlhšie označujú za podvod a pretvárku.
      Podľa Pan Ki-muna však "bez prepustenia všetkých politických väzňov takmer určite vzniknú pochybnosti o legitimite alebo dôveryhodnosti".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies