Šéf odboru výcviku PPZ M. Smejkal zrazil osemročného chlapca

NETKY.SK • 27 Júl 2011, 08:13 • 2 min
Šéf odboru výcviku PPZ M. Smejkal zrazil osemročného chlapca

Šéf odboru výcviku PPZ M. Smejkal zrazil osemročného chlapca

slovakia

left justify in out

img

Riaditeľ odboru výcviku Prezídia Policajného zboru Miloš Smejkal zrazil služobným autom na priechode pre chodcov v bratislavskom Rendezi osemročného chlapca. Informovala o tom v dnešnom večernom spravodajstve televízia Markíza, ktorú na prípad upozornili diváci.
      Nehoda sa stala 7. júla, chlapca vtedy hospitalizovali v kritickom stave v nemocnici na bratislavských Kramároch. Momentálne je mimo ohrozenia života. Hovorca rezortu vnútra Gábor Grendel pre televíziu povedal, že vyšetrovateľ inšpekcie ministerstva vnútra začal v tejto veci trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. "Už vypovedali svedkovia a momentálne čakáme na znalecké posudky," uviedol.
      Podľa televízie sa na posudky čaká už dva týždne. Do úvahy vraj stále prichádza aj to, že vinníkom bol chlapec. Smejkal spomínal, že pri ceste boli kríky, pre ktoré chlapca nemohol vidieť. Dopravný analytik Ján Bazovský zdôraznil, že "vodič je povinný prispôsobiť rýchlosť jazdy aj okolnostiam, ktoré možno predvídať najmä pri jazde pred priechodmi pre chodcov".
      Na miesto činu prišiel po nehode medzi prvými aj policajný viceprezident Ľubomír Ábel, ktorý je Smejkalov nadriadený. Pre televíziu povedal, že chcel byť prítomný pri skúške na alkohol vodiča. Podľa TV Markíza odmieta, že sa polícia snaží prípad "ututlať".
      Televízia pripomenula, že polícia sa prezentuje bojom proti cestným pirátom a zníženou nehodovosťou. Dvaja vysokí policajní funkcionári pritom v priebehu mesiaca predviedli, ako sa jazdiť nemá. Policajný prezident Jaroslav Spišiak prekročil nedávno pri jazde autom najvyššiu povolenú rýchlosť o viac ako 30 km/h. K priestupku sa priznal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies