Šéf odborárov sa prihovoril lekárom, vyzval ich na zotrvanie

NETKY.SK • 29 November 2011, 05:22 • 2 min
Šéf odborárov sa prihovoril lekárom, vyzval ich na zotrvanie

Šéf odborárov sa prihovoril lekárom, vyzval ich na zotrvanie

slovakia

left justify in out

img

Šéf lekárskych odborov Marian Kollár sa dnes verejným listom obrátil na všetkých lekárov, ktorí trvajú na svojej výpovedi a vyzval ich, aby zotrvali. "Buďme pevní, morálne odolní, jednotní a vytrvajme v nastúpenej ceste! Víťazný koniec sa blíži. Túto skutočnosť majte na zreteli najmä vtedy, keď budete po jednom volaní k riaditeľovi a korumpovaní ponukami," napísal v liste. Lekárom radí odmietnuť individuálne rokovanie s odkazom, aby opäť zasadla vláda za rokovací stôl s Lekárskym odborovým združením a kompromisnou dohodou namiesto diktátu podpísali spoločné memorandum. 
Kollár v liste kritizuje možnosť vyhlásenia núdzového stav v zdravotníctve, pričom avizuje právne kroky zo strany lekárov. "Obrátime sa na medzinárodné inštitúcie, aby sme protestovali s takýmto zaobchádzaním so zamestnancami a následne bude vláda donútená upustiť od svojho zámeru," uviedol v liste. Nie je totiž podľa neho prípustné, aby v demokratickej spoločnosti fungujúcej na trhových princípoch vláda nútila pracovať zamestnanca vyhlásením núdzového stavu len preto, že po ukončení výpovede podľa zákona niekto nechce zotrvať na pracovisku z dôvodu nesplnenia jeho podmienok.
Odborársky predák okrem toho lekárom vo výpovedi odkázal, že nasledujúcich 48 hodín bude pre nich previerkou charakteru svedomia a vizitkou celého lekárskeho stavu. "Tí, ktorí doteraz boli bičovaní nátlakom, vyhrážkami a napriek tomu vydržali a nestiahli výpoveď, budú od zajtra zo strany riaditeľov vystavení už len mamonu peňazí. Lebo oddávna platí, že kde nepomáha bič, príde cukor... Od zajtra začnú tikať hodiny odolnosti našich charakterov a svedomia," skonštatoval. Poukázal na to, že to, či lekári uspejú, teraz už záleží od každého jedného z nich.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies