Šéf FIFA Blatter chce mladších rozhodcov

NETKY.SK • 11 August 2010, 07:34 • 2 min
Šéf FIFA Blatter chce mladších rozhodcov

Šéf FIFA Blatter chce mladších rozhodcov

slovakia

left justify in out

img

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter plánuje omladiť káder medzinárodných rozhodcov. V utorok to uviedol pre stránku Nemeckej futbalovej federácie.
      Podľa Blatterovho plánu by mali v októbri alebo novembri vymeniť súčasných medzinárodných arbitrov ich mladší kolegovia. Šéfa FIFA priviedli k tejto myšlienke výkony rozhodcov na uplynulých MS v JAR. Dve najväčšie hrúbky šampionátu - neuznanie gólu Anglicka v zápase s Nemeckom a presný zásah Carlosa Teveza z ofsajdu - majú na svedomí práve rozhodcovia starší ako 40 rokov. Naopak dvaja najmladší v JAR dostali dobré hodnotenia a viedli obe semifinálové stretnutia. FIFA pritom stanovila povinný odchod do dôchodku pre arbitrov vo veku 45 rokov.
      Blatter zároveň uviedol, že preferuje, aby medzinárodní rozhodcovia boli profesionáli, čiže nemali žiadne ďalšie zamestnanie: "Som za profesionálnych rozhodcov, no viem, že existujú aj odlišné názory," povedal.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies