Šéf EPP Martens gratuloval Radičovej, verí v úspech jej "vlády osobností"

NETKY.SK • 9 Júl 2010, 11:42 • 2 min
Šéf EPP Martens gratuloval Radičovej, verí v úspech jej "vlády osobností"

Šéf EPP Martens gratuloval Radičovej, verí v úspech jej "vlády osobností"

slovakia

left justify in out

Predseda Európskej ľudovej strany (EPP) Wilfried Martens zablahoželal dnes novovymenovanej slovenskej premiérke Ivete Radičovej a jej vláde pravého stredu.
      Nová slovenská vláda je výsledkom koaličnej dohody, ktorú podpísali SDKÚ-DS, KDH, SaS a Most-Híd. V Martensovom vyhlásení sa zdôrazňuje, že v parlamentných voľbách z 12. júna uspeli strany, ktoré v v Európskom parlamente zastrešuje EPP a podarilo sa im dosiahnuť dohodu o koalícii spolu s "podobne zmýšľajúcimi stranami".
      "Srdečne blahoželám premiérke Ivete Radičovej a jej novej vláde pravého stredu, v ktorej je veľa uznávaných a skúsených osobností. Som presvedčený, že vláda premiérky Radičovej ponúkne efektívnu a vierohodnú politiku, ktorá skoncuje s Ficovým populisticko-socialistickým politickým debaklom," zdôraznil predseda EPP.  "Iveta Radičová má politické schopnosti, oddanosť európskym záležitostiam a dynamiku potrebnú na to, aby jej koaličná vláda bola veľmi úspešná. Teším sa na to, keď ju privítam na budúcom stretnutí hláv štátov a predsedov vlád Európskej ľudovej strany. Rovnako sa teším, že budem môcť privítať jej ministrov na stretnutiach ministrov Európskej ľudovej strany," dodal Martens.
      EĽS má v súčasnoti 73 členských strán z 39 krajín a má najväčšiu frakciu v Európskom parlamente. V EP združuje zo slovenských subjektov SDKÚ-DS, KDH i mimoparlamentú SMK.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies