Šéf diplomacie SR Mikuláš Dzurinda absolvuje prvú oficiálnu návštevu Maďarska

NETKY.SK • 27 September 2010, 11:15 • 2 min
Šéf diplomacie SR Mikuláš Dzurinda absolvuje prvú oficiálnu návštevu Maďarska

Šéf diplomacie SR Mikuláš Dzurinda absolvuje prvú oficiálnu návštevu Maďarska

slovakia

left justify in out

img

Minister zahraničných vecí Slovenskej republiky Mikuláš Dzurinda absolvuje dnes predpoludním v rámci svojej prvej oficiálnej návštevy Maďarska zdvorilostné prijatie u prezidenta Pála Schmitta a potom bude rokovať so šéfom maďarskej diplomacie Jánosom Martonyim.
      Ministri zahraničných vecí Slovenska a Maďarska sa stretnú po prvý raz po tom, ako slovenský prezident v polovici júla vymenoval ministrov koaličnej vlády, poznamenáva dnes v súvislosti so schôdzkou maďarská tlačová agentúra MTI. Martonyi vtedy telegramom zablahoželal Dzurindovi a zdôraznil, že záujmom Maďarska je rozvíjať vzájomné vzťahy, „vrátane riešenia oblastí, v ktorých sa doposiaľ nepodarilo nájsť zhodu“.
      Slovenský minister v nedeľu absolvoval jubilejný 25. Budapeštiansky maratón, po ktorom pre TASR vyjadril nádej, že tak ako z maratónu, si aj z dnešných rokovaní odnesie pozitívny zážitok. „Sme susedia a musíme sa povzbudzovať,“ povedal.
      Dzurinda s Martonyim majú prerokovať aktuálne otázky vzájomných vzťahov SR a MR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies