Edward Snowden si založil účet na Twitteri

NETKY.SK • 29 September 2015, 23:38 • 2 min
Edward Snowden si založil účet na Twitteri

NEW YORK - Američan Edward Snowden, ktorý sa stal známym vďaka vyzradeniu podrobností o utajovaných sledovacích programoch Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA), si dnes založil účet na sociálnej sieti Twitter. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Len hodinu po zverejnení svojho prvého príspevku s textom "Teraz ma počujete?" prilákal Snowden na sociálnej sieti 185.000 ľudí. On sám doposiaľ sleduje výhradne príspevky NSA, svojho bývalého zamestnávateľa.

 

 

 

Snowden, niekdajší analytik NSA a počítačový expert, zverejnil v roku 2013 množstvo utajovaných informácií, ktoré odhalili rozsah americkej špionáže. Následne požiadal o azyl v Rusku, keďže v prípade návratu do Spojených štátov by čelil trestnému stíhaniu a hrozilo by mu odňatie slobody až do výšky 30 rokov, doplnila AP.

 

"Pracoval som pre vládu. Teraz pracujem pre verejnosť," napísal Snowden na svojom profile na Twitteri. Táto sociálna sieť sa stala už v minulosti útočiskom viacerých kontroverzných, verejne známych osôb či inštitúcií. Účty si tu založila napríklad organizácia WikiLeaks, či Kim Dotcom, zakladateľ dnes už zatvoreného servera Megaupload.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies