Edward Snowden sa oficiálne zaregistroval na pobyt v Rusku

NETKY.SK • 6 August 2013, 16:32 • 2 min
Edward Snowden sa oficiálne zaregistroval na pobyt v Rusku

MOSKVA - Američan Edward Snowden sa oficiálne zaregistroval na prechodný pobyt v Rusku, ktoré mu udelilo ročný azyl. Oznámil to dnes jeho právnik Anatolij Kučerena, ktorého citovala agentúra Interfax.

slovakia

left justify in out

Podľa ruských zákonov sa všetci cudzinci musia zaregistrovať na regionálnej pobočke Federálneho imigračného úradu. Kučerena tvrdí, že jeho klient je v bezpečí, cíti sa dobre a zatiaľ si ešte nenašiel prácu. Podľa jeho slov ešte nenastal čas na odhalenie miesta Snowdenovho pobytu. Člen hornej komory ruského parlamentu Ruslan Gattarov uvažuje nad tým, že Američanovi ponúkne miesto parlamentného konzultanta. Zároveň pozval Snowdenovho otca na návštevu Ruska a v súčasnosti sa čaká už len na udelenie ruských víz.

Bývalý spolupracovník amerických tajných služieb minulý týždeň opustil tranzitnú zónu na moskovskom letisku Šeremeťjevo, kde sa zdržiaval od 23. júna. Rusko mu totiž udelilo dočasný azyl do 31. augusta 2014. USA žiadajú o Snowdenovo vydanie, aby ho mohli stíhať za vyzradenie tajných amerických sledovacích programov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona