Edward Snowden bude vypovedať pred Radou Európy

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 19:28 • 2 min
Edward Snowden bude vypovedať pred Radou Európy

ŠTRASBURG - Bývalý spolupracovník amerických tajných služieb Edward Snowden prehovorí v utorok k Rade Európy, hlavnej európskej ľudskoprávnej organizácii, počas zasadnutia v otázke masového špehovania.

slovakia

left justify in out

Snowden utiekol do Ruska po tom, ako odhalil rozsiahle špionážne aktivity americkej Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA). Bude svedčiť prostredníctvom živého videoprenosu z Moskvy, píše agentúra DPA.
     

"Edward Snowden vyvolal masívnu verejnú diskusiu o súkromí v internetovom veku," vyhlásil Pieter Omtzigt z Rady Európy.
     

"Chceme sa ho spýtať, čo jeho odhalenia znamenajú pre bežných používateľov, ako by sa mali snažiť chrániť svoje súkromie, aký druh obmedzení by teraz Európa mala uvaliť na štátne sledovanie," dodal Omtzigt.
     

Rada tiež vyjadrila nádej, že sa dozvie viac o tom, ako NSA zaobchádza s informátormi. "Je mi ľúto, že americká vláda nereagovala kladne na naše pozvanie, aby predniesla svoju verziu," doplnil Omtzigt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies