Eduardovi Hegerovi záleží na dianí v našej krajine. Snažil sa ľuďom prehovoriť do duše

NETKY.SK • 24 Júl 2021, 10:06 • 2 min
Eduardovi Hegerovi záleží na dianí v našej krajine. Snažil sa ľuďom prehovoriť do duše

BRATISLAVA - Keďže nášmu premiérovi nie je situácia na Slovensku ľahostajná, po zaočkovaní druhou dávkou vakcíny AstraZeneca sa úprimne prihovoril ľuďom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

O tom, ako bude na Slovensku vyzerať tretia vlna pandémie koronavírusu, rozhodne každý občan. Uviedol predseda vlády Eduard Heger po tom, ako vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Bratislave dostal druhú dávku vakcíny AstraZeneca. Premiér zároveň zdôraznil, že v niektorých krajinách už tretia vlna naberá na sile, pričom infikovaníprevažne nezaočkovaní. Na Slovensku je podľa neho situácia zatiaľ dobrá, keďže sme protiepidemickými opatreniami získali čas.

 

 

img

 

Prečítajte si: Sme rodina nepodporí zákon, ktorý by zvýhodňoval zaočkovaných

 

"Som plne zaočkovaný. Dnes som dostal druhú dávku vakcíny AstraZeneca. Chcem opätovne zdôrazniť, že očkovanie je dobrovoľné, avšak aj od miery zaočkovanosti závisí, aká silná bude tretia vlna. Jediný nástroj na vytvorenie kolektívnej imunity, ktorý je v rukách nás všetkých, je očkovanie.
Vakcíny, ktoré máme na Slovensku, sú bezpečné, dostupné a účinné,"
napísal premiér na sociálnej sieti ešte včera.

 

img


„Vidíme, že s pandémiou, s COVIDom, sme ešte neskončili," povedal Heger. Zároveň skonštatoval, že v boji proti pandémii má Slovensko len dve možnosti. Prvou je premorenie. To však podľa neho viedlo v druhej vlne k 14 000 obetiam. „Toto číslo je také dramatické, že si myslím, že nikto si ho nechce zopakovať."   

Druhá možnosť je podľa neho práve očkovanie. „Toto sú jediné dve cesty, akými spolu môžeme čeliť tretej vlne," povedal s tým, že imunitu, akú človeku dá vakcína, mu nedá nič iné, ani prekonanie ochorenia COVID-19.

Podľa hlavného lekára Bratislavského samosprávneho kraja Tomáš Szalaya má Slovensko najnižšie čísla infikovaných už za sebou a počty pozitívnych začnú postupne rásť. „September a október bude už kritické obdobie," povedal. Zároveň zdôraznil, že odporcovia očkovania nie sú homogénna skupina a má význam s nimi diskutovať. „Dajme im dôstojnú cestu k ústupu z ich pozícií," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona