Eduard Heger sa zatiaľ nevyjadril, či jeho poslanci podporia úradnícku vládu

NETKY.SK • 9 Máj 2023, 16:00 • 2 min
Eduard Heger sa zatiaľ nevyjadril, či jeho poslanci podporia úradnícku vládu

BRATISLAVA - Dočasne poverený premiér Eduard Heger zatiaľ nepovedal, či nezaradení poslanci Národnej rady (NR) SR, pôsobiaci v jeho strane Demokrati, podporia úradnícku vládu.

slovakia

left justify in out

Podčiarkol, že s vyjadreniami počká, kým prezidentka SR Zuzana Čaputová oficiálne vládu predstaví. "Je to najsprávnejšie a najkorektnejšie," uviedol Heger. Komentovať nechcel ani možné mená ministrov. Čo sa týka avizovaného predsedu úradníckej vlády a súčasného viceguvernéra Národnej banky Slovenska Ľudovíta Ódora, považuje ho za odborníka a skúseného ekonóma.

 

Heger nepredpokladá, že by v parlamente prešiel skorší termín predčasných volieb. Avizoval, že jeho poslanci nepodporia návrh opozičného Smeru-SD. "Považujeme to za nezmysel, je to pošliapanie ústavy, pošliapanie zákonov," tvrdí a poukázal na lehoty pri voľbách. Zároveň avizoval, že rokovanie vlády bude tento týždeň v piatok (12. 5.). Predpokladá, že to bude posledný deň súčasného kabinetu. V úvode nadchádzajúceho týždňa očakáva menovanie úradníckej vlády. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies