Eduard Heger sa stretne v Kyjeve so Zelenským. Čo na to Jaroslav Naď?

NETKY.SK • 6 Apríl 2022, 16:15 • 2 min
Eduard Heger sa stretne v Kyjeve so Zelenským. Čo na to Jaroslav Naď?

KYJEV/BRATISLAVA - Predseda vlády SR odcestuje do Kyjeva vo štvrtok večer spolu s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou.

slovakia

left justify in out

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) vyhlásil, že premiérovu cestu považuje za bezpečnú. V marci Heger neodcestoval do Kyjeva spolu s predsedami vlád Českej republiky, Poľska a Slovinska po konzultácii s bezpečnostnými zložkami. Tie mu to vyslovene neodporúčali.

 

 

„Vždy, keď ide premiér do zahraničia, tak sa zložky, ktoré to majú na starosti, čiže primárne Úrad na ochranu ústavných činiteľov a iné služby, zaoberajú akýmikoľvek otázkami, ktoré s tým súvisia,“ povedal minister obrany.

 

Prečítajte si tiež: Naď uviedol, že na Slovensku by sme mohli opravovať ukrajinskú poškodenú techniku

 

Ako dodal, koordinujú to aj s prijímajúcou stranou alebo ďalšími cestujúcimi, a to sa deje aj v tomto prípade. Podľa jeho slov ide o štandardný proces.

 

img

 

S ukrajinským prezidentom sa stretnú tento týždeň v Kyjeve aj predsedníčka Európskej komisie a šéf úniovej diplomacie Josep Borrell. Oznámil to hovorca EK Eric Mamer. „Stretnutie (v Kyjeve) sa uskutoční pred podujatím Stand Up For Ukraine, ktoré bude v sobotu vo Varšave,“ uviedol Mamer.

 

Minulý týždeň v piatok navštívila Ukrajinu predsedníčka Európskeho parlamentu Roberta Metsolová, ktorá v Kyjeve deklarovala ochotu EÚ pri obnove krajiny po skončení ruskej invázie.

 

Možno vás zaujme: Do brány ruského veľvyslanectva v Bukurešti narazilo auto, šofér zahynul

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies