Eduard Heger: Robert Fico má strach z výpovedí ľudí, ktorých do tohto systému nominoval!

NETKY.SK • 23 September 2021, 15:31 • 2 min
Eduard Heger: Robert Fico má strach z výpovedí ľudí, ktorých do tohto systému nominoval!

BRATISLAVA - Časté tlačové konferencie opozičnej strany sú podľa Igora Matoviča dôkazom toho, že jej členovia začínajú mať strach z prípadného trestného stíhania. Je presvedčený, že Mikulcovo pôsobenie v rezorte vnútra je splnením predvolebných sľubov o očiste štátu. Podľa Hegera zápas o právny štát momentálne vrcholí.

slovakia

left justify in out

"Frekvencia konania tlačových konferencií strany Smer-sociálna demokracia je dôkazom toho, že Roman Mikulec (OĽaNO) je dobrým ministrom vnútra," povedal Matovič pred dnešnou mimoriadnou schôdzou Národnej rady SR (NR SR), na ktorej má byť prerokovaný návrh na Mikulcovo odvolanie.

 

 

Prečítajte si: Igor Matovič sa dnes v pléne neudržal. Ficovi vyrobil nápaditý plagát!

 

Na tlačovej konferencii sa zúčastnil taktiež Roman Mikulec, ktorý bude čeliť odvolávaniu. Šéf rezortu vnútra prečítal mená všetkých bývalých nominantov strany Smer-SD alebo jej blízkych ľudí, ktorí sa pred vyšetrovateľmi priznali k páchaniu trestnej činnosti. Predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) podotkol, že nejde o ľudí, ktorí boli z niečoho obvinení, ale o ľudí, ktorí sa priznali k trestným činom a účastiam v zločineckých skupinách, čo je podľa neho iný výraz pre mafiu.

 

Súvisiaci článok: Mikulec bude čeliť vo štvrtok ďalšiemu odvolávaniu

 

img

„Títo ľudia sa nielen, že priznali, ale aj podrobne opísali systém, v ktorom fungovali. Tí ľudia ten systém dobre poznali," povedal Heger. Na čele tohto systému bol podľa neho Robert Fico a ten má strach z výpovedí ľudí, ktorých do tohto systému nominoval. Premiér pripomenul, že obvinenia voči nominantom bývalej vlády vzniesli vyšetrovatelia, ktorí už v systéme polície či prokuratúry boli, nie ľudia, ktorých by so sebou priniesla vláda.

 

Možno vás zaujme: AKTUALIZÁCIA: Igor Matovič: Debata o nájomných bytoch a exekučných amnestiách je skôr snahou odchýliť sa od podstaty.

img

 

"Ľudia sa priznávajú." Heger pripomenul, že mnohí sa sami priznali, lebo im svedomie už dlhšie nedovolilo tajiť tieto skutočnosti. "Zápas o právny štát vrcholí."

 

img


Predseda poslaneckého klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Michal Šipoš dodal, že šéf Smeru-SD nehovorí pravdu ani v prípade odďaľovania schôdze na odvolávanie Mikulca, ktorá podľa Fica v histórii Slovenska ešte nemala obdobu. Podľa Šipoša však odvolávanie bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka Smer-SD odďaľoval spolu 86 dní, pričom posúvanie mimoriadnej schôdze na odvolanie Mikulca trvalo 60 dní. Pripomenul, že Fico je výborný rečník a predvádza hru. "Hovorí pekne, pútavo." Podľa jeho slov by bol dokonca víťazom tohto ročníka súťaže Hviezdoslavovho Kubína.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies