Eduard Heger prezradil, prečo neodcestoval do Kyjeva

NETKY.SK • 16 Marec 2022, 09:50 • 2 min
Eduard Heger prezradil, prečo neodcestoval do Kyjeva

KYJEV/BRATISLAVA - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj zverejnil v utorok večer na sociálnej sieti Telegram zábery z rokovania s premiérmi Česka, Poľska a Slovinska. Slovenský premiér tam chýbal.

slovakia

left justify in out

Premiér Eduard Heger (OĽaNO) neodcestoval do Kyjeva spolu s predsedami vlád Českej republiky, Poľska a Slovinska po konzultácii s bezpečnostnými zložkami. Tie mu to vyslovene neodporúčali. Pre TASR to v stredu uviedla hovorkyňa premiéra Ľubica Janíková.

 

img

 

Petr Fiala, Mateusz Morawiecki a Janez Janša pricestovali do Kyjeva v utorok večer vlakom. Návšteva má ukázať jasnú podporu Ukrajiny zo strany štátov EÚ. „Vaša návšteva Kyjeva v tomto ťažkom období je pre Ukrajinu silným znakom podpory. Veľmi si to vážime,“ napísal ukrajinský prezident na sociálnej sieti Telegram. Za Poľsko sa na rokovaní zúčastnil aj vicepremiér Jaroslav Kaczyňski, ktorý cestoval vlakom spolu s premiérmi troch krajín.

 

Prečítajte si tiež: Mierové rokovania vyzerajú realistickejšie, tvrdí Zelenskyj




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies